GGD West-Brabant
Geplaatst op: 08-02-2019 om 15:04 uur
Laatst gewijzigd op: 08-02-2019 om 15:05 uur

Nomineer Renske voor Meest Invloedrijke Persoon in de publieke gezondheid 2018

Afgelopen maand startte de verkiezing voor de ‘Meest Invloedrijke Persoon in de publieke gezondheid 2018’. Na de successen van Yvonne Vanneste, Connie Rijlaarsdam en de wijk-GGD’ers Esther Pullen & Sarah Voss, nomineren we dit jaar namens de drie Brabantse GGD’en onze collega Renske Nijdam, adviseur milieu en gezondheid. Waarom? Een gezonde omgeving werkt positief op gezondheid! Renske levert daaraan een onmisbare bijdrage. Nomineren kan nog tot 28 maart. Nomineer jij Renske met ons mee?

Hoe nomineren?

Ga naar de website van GGD GHOR Nederland en nomineer Renske. Dat kan nog tot 28 maart want dan sluit deze ronde van publieksstemming. Daarna kiest een vakjury uit de lijst met namen de definitieve winnaar. De top drie wordt uitgenodigd op het Nationaal Congres Volksgezondheid 2019 op 11 april aanstaande. Tijdens dit congres wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Waarom Renske?

“Een gezonde omgeving werkt positief op onze gezondheid. Belangrijk, want het maakt meedoen makkelijker en stimuleert ons om alles uit ons leven te halen! Door haar optredens o.a. in landelijke media, haar grote netwerk en haar deskundigheid is Renske in de loop van de jaren uitgegroeid tot een autoriteit op en boegbeeld van de intensieve veehouderij en gezondheid. Haar inbreng zorgde mede voor agendering, publieke debattering en het meewegen van volksgezondheid in de besluitvorming rondom veehouderij. Renske is in staat om op een deskundige, betrouwbare, overtuigende en ook empathische manier te adviseren over complexe vraagstukken op het raakvlak van milieu en gezondheid waar bovendien diverse belangen spelen. Bij haar staat gezondheid en samenwerken (burgers, veehouderij en overheid) aan een duurzame oplossing altijd voorop!“

Renske ….

 • wordt landelijk gezien als expert op gebied van veehouderij en gezondheid; 
 • schuwt het niet om de discussie aan te gaan ook als die soms ongemakkelijk is;
 • kijkt breder dan milieukunde alleen, zoals infectieziekten, maar ook de belangen van andere partners, zoals de omgevingsdiensten en bijvoorbeeld de ZLTO;
 • denkt mee, zoekt naar mogelijkheden en neemt andere partners mee;
 • gelooft meer in een visie op lange termijn, dan op korte termijn;
 • is op zoek naar andere (nieuwe) maatschappelijke waarden voor de landbouw;
 • kijkt verder dan regels. Ze gelooft er niet in dat alles volgens regels kan worden opgelost.
 • vervult niet alleen als expert haar rol, maar is ook agenderend in het publieke debat;
 • heeft een breed netwerk in de veehouderij (bestuurders, boeren, ambtenaren etc.)
 • heeft een brede gezondheidskundige expertise die zich niet beperkt tot veehouderij maar bijvoorbeeld ook op infrastructurele projecten, straling, meetnet, omgevingswet.
 • heeft jaarlijks heeft een groot aandeel in het Symposium Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid. Vanuit GGDGHORNL participeert Renske in dit kennisplatform.
Nomineer Renske Nijdam