GGD West-Brabant
Geplaatst op: 17-05-2020 om 20:14 uur
Laatst gewijzigd op: 18-08-2020 om 10:43 uur

gezond en veilig op school

Informatie voor professionals in het (speciaal) basisonderwijs.

Zoek je suggesties en tips over gezond en veilig in de klas/op school? Onderstaande buttons bevatten allerlei verschillende informatie die jij kunt gebruiken bij je les. In deze ingewikkelde ‘corona’ tijd vraagt lekker in je vel zitten en gezond en veilig op school zijn nog meer aandacht. Op die manier hopen we het voor jou net wat makkelijker te maken om deze onderwerpen te bespreken. Heb je algemene vragen of maak je je zorgen over een leerling (sociaal, emotioneel, gezondheid)? Benader de jeugdverpleegkundige van je school. Wij denken graag met je mee!

ventilatie op scholen

Adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid.

In de media is veel aandacht voor de rol die ventilatie speelt bij de verspreiding van het coronavirus. Vanuit de overheid en het RIVM zijn hierover adviezen opgesteld. Voor meer informatie verwijzen wij naar:

Eventuele veranderingen in de adviezen met betrekking tot ventilatie zijn te volgen via de website van de rijksoverheid. Heb je nog na het lezen van de informatie via bovenstaande link nog vragen, neem dan contact met ons op.

Op verzoek van enkele scholen en gemeenten stelden we vanuit de GGD West-Brabant een voorlopig advies voor scholen die onvoldoende kunnen ventileren op.

hoe ga jij in gesprek met je leerlingen?
PESTEN OF PLAGEN

Een filmpje over pesten en plagen. Door Helder Theater.

 
THUISBLIJVEN VAN SCHOOL

Een filmpje over thuisblijven van school. Door Helder Theater.

 
HOE GAAT HET MET JE?
Een filmpje over emoties in de coronatijd voor kinderen door HelderTheater. Voor groep 5 t/m 8.
 
fris en fruitig in de klas
HANDEN WASSEN EN 1,5 METER AFSTAND
Uitleg over de maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen door HelderTheater.
Voor groep 5 t/m 8.
Voora

 

HOE CONTROLEER JE OP HOOFDLUIZEN?

Hoe controleer je op hoofdluis? Een filmpje voor ouders.

 
HOOFDLUIZEN BEHANDELEN? DAT DOE JE ZO!

Hoe behandel je hoofdluis? Een filmpje voor ouders.

 

Stel je vraag aan de jeugdverpleegkundige

Heb jij als leerkracht een vraag over de ontwikkeling van een leerling? Of maak je je zorgen over bepaald gedrag of de gezinssituatie? Of heb je behoefte aan een luisterend oor t.a.v. zorgen over een leerling? Neem contact op met de jeugdverpleegkundige. Je kunt dit rechtstreeks doen als je zijn/haar contactgegevens hebt of anders door dit formulier in te vullen. De jeugdverpleegkundige neemt dan contact met je op.