GGD West-Brabant

WEBINARS VOOR OUDERS

Regelmatig organiseren wij webinars voor ouders. Op deze pagina ziet u welke webinars gepland staan en kunt u vorige webinars terugkijken.
webinars terugkijken

Je hebt meer invloed dan je denkt

Belooft jouw (as) brugpieper/puber ook om …noooit te gaan drinken en roken? Help je zoon/dochter om dit te realiseren! Als ouder heb je zeker in deze fase, meer invloed op je kind dan je denkt. Tijdens het webinar delen we kennis over het puberbrein, we staan stil bij de invloed van de sociale omgeving op je kind en het voorbeeldgedrag van anderen.. 

Voor ouders met kinderen in groep 8 en/of brugpiepers.

Lees hier de vragen en antwoorden uit de chat

Kijk webinar terug 

Je puber en gamen

GamerBij hoe veel uur gamen ben je gameverslaafd? Hoe maak je afspraken over het gamen? Wanneer is gamen een talent? En wat zijn de kansen die de gaming industrie biedt? Deze vragen en nog veel meer worden besproken in dit webinar.

Voor ouders van pubers.

Kijk webinar terug

Lachen met je puber

In het webinar ‘Lachen met je puber’ namen jeugdverpleegkundigen Judith Snijders en Tamara Klaassen je mee in hoe het puberbrein werkt. Daarna gaven ze praktische tips: hoe houd je het als ouder gezellig met je puber? En hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat de dingen die gedaan moeten worden, ook daadwerkelijk gedaan worden?

Voor ouders van (aanstaande) pubers.

Kijk webinar terug

Je puber in de Brugklas

Je puber in de brugklasGaat je kind binnenkort naar de brugklas of is hij/zij al begonnen? Waar moet je dan precies op letten en wat gebeurt er dan allemaal met jouw kind, maar ook in het gezin. We besteden hier aandacht aan in dit Webinar.

Voor ouders van (aanstaande) pubers.

Kijk webinar terug

Je puber alleen op vakantie

alleen op vakantieHelp! Mijn puber gaat voor het eerst alleen op vakantie. Geen gezellige cultuurreis met school, maar echt alleen. Of nou ja, met vrienden. Naar oorden als Renesse, Salou of Chersonissos. Voor zowel jou als je puber hartstikke spannend! Loslaten, vertrouwen èn belangrijke zaken vooraf al bespreekbaar maken. Hoe je dat doet, hoor je in ons webinar!

Voor ouders van (aanstaande) pubers.

Kijk webinar terug

Relaties en seksualiteit bij kinderen

Relaties en seksualiteit maakt deel uit van de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van een kind. Maar hoe ga je er als ouder mee om? En hoe besteden scholen aandacht aan dit thema?

Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Kijk webinar terug

Hink, stap, spring! Samen door het ouderschap

Dit webinar gaat over de partnerrelatie die met de komst van een kindje anders word, de balans in taken die je als ouders krijgt en de communicatie hierover. Als het goed gaat met ouders en tussen ouders dan heeft dit een positief effect op hun kind.

Voor aanstaande ouders.

Kijk webinar terug