GGD West-Brabant
Geplaatst op: 21-10-2018 om 21:20 uur
Laatst gewijzigd op: 11-02-2019 om 09:04 uur

Webinars

Regelmatig organiseren wij webinars, zowel voor professionals in de gezondheidszorg als voor onze klanten en overige geïnteresseerden.

Relaties en seksualiteit bij kinderen

Relaties en seksualiteit maakt deel uit van de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van een kind. Maar hoe ga je er als ouder mee om? En hoe besteden scholen aandacht aan dit thema?

Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Kijk webinar terug

Kijk vorige webinars terug
Geplaatst op: 21-10-2018 om 21:26 uur
Laatst gewijzigd op: 11-02-2019 om 09:04 uur

Lentekriebels

Dit webinar geeft leerkrachten van het basisonderwijs een toelichting op de week van de lentekriebels en het lespakket ‘kriebels in je buik’.
Zij krijgen informatie over de aanpak, praktijkervaringen en tips bij lastige situaties

Voor leerkrachten van het basisonderwijs.

Kijk webinar terug

Lachen met je puber

In het webinar ‘Lachen met je puber’ namen jeugdverpleegkundigen Judith Snijders en Tamara Klaassen je mee in hoe het puberbrein werkt. Daarna gaven ze praktische tips: hoe houd je het als ouder gezellig met je puber? En hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat de dingen die gedaan moeten worden, ook daadwerkelijk gedaan worden?

Voor ouders van (aanstaande) pubers.

Kijk webinar terug

Webinar 'een pestvrije school'

Thumbnail van webinar pestvrije schoolAns van de Borst (adviseur preventie en gezondheid) en Selma Velthuizen (jeugdverpleegkundige) gaven een webinar over de PRIMA-aanpak. Dit is een effectieve manier om pesten op school aan te pakken. Met deze aanpak achterhaal je de oorzaken van pesten en ga je de bestaande schoolomgeving zo herstructureren dat de mogelijkheden en beloningen voor pesten verkleind worden.

Kijk webinar terug

Webinar 'alcohol en jeugd'

Iedere ouder wil zijn of haar kinderen in een veilige omgeving op laten groeien. Dat is niet altijd gemakkelijk, want hoe ga je als ouder om met de normalisering van alcoholgebruik? En kun je het je puber verbieden en misbruik voorkomen? In dit webinar interviewt Linda Pieters een Jeugdarts van GGD, Politie, Preventiemedewerker van Novadic-Kentron en een directeur van een middelbare school.

Kijk webinar terug