GGD West-Brabant
Geplaatst op: 21-10-2018 om 21:20 uur
Laatst gewijzigd op: 21-10-2018 om 21:22 uur

Webinars

Regelmatig organiseren wij webinars, zowel voor professionals in de gezondheidszorg als voor onze klanten en overige geïnteresseerden.

Lachen met je puber

Dinsdag 20 november 2018 om 19.00 uur

Vader met pubers speelt een kaartspelIn het webinar ‘Lachen met je puber’ nemen jeugdverpleegkundigen Judith Snijders en Tamara Klaassen je mee in hoe het puberbrein werkt. Daarna geven ze praktische tips: hoe houd je het als ouder gezellig met je puber? En hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat de dingen die gedaan moeten worden, ook daadwerkelijk gedaan worden?

Voor ouders van (aanstaande) pubers.

Meer informatie en aanmelden

Lentekriebels

Woensdag 9 januari 2019 om 15:30

Dit webinar geeft leerkrachten van het basisonderwijs handvatten hoe zij thema's als 'Weerbaarheid', 'Lichaam en zelfbeeld' en 'Seks en de media' in de lessen kunnen verwerken.

Voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Meer informatie en aanmelden

Kijk vorige webinars terug

Webinar 'een pestvrije school'

Thumbnail van webinar pestvrije schoolAns van de Borst (adviseur preventie en gezondheid) en Selma Velthuizen (jeugdverpleegkundige) gaven een webinar over de PRIMA-aanpak. Dit is een effectieve manier om pesten op school aan te pakken. Met deze aanpak achterhaal je de oorzaken van pesten en ga je de bestaande schoolomgeving zo herstructureren dat de mogelijkheden en beloningen voor pesten verkleind worden.

Kijk webinar terug

Webinar 'alcohol en jeugd'

Iedere ouder wil zijn of haar kinderen in een veilige omgeving op laten groeien. Dat is niet altijd gemakkelijk, want hoe ga je als ouder om met de normalisering van alcoholgebruik? En kun je het je puber verbieden en misbruik voorkomen? In dit webinar interviewt Linda Pieters een Jeugdarts van GGD, Politie, Preventiemedewerker van Novadic-Kentron en een directeur van een middelbare school.

Kijk webinar terug

GGD Academy