GGD West-Brabant
Geplaatst op: 07-07-2017 om 17:09 uur
Laatst gewijzigd op: 27-01-2020 om 15:02 uur

Moderne gezondheidsinformatie

Het team onderzoek levert kennis en tools op een moderne en betrouwbare manier zodat we actueel inzicht in de publieke gezondheid verkrijgen
GGD gezondheidspanel

Sinds 2016 hebben we een Gezondheidspanel. 5 à 6 keer per jaar sturen we korte vragenlijsten aan het panel over uiteenlopende gezondheidsonderwerpen. Zo hebben we recent een onderzoek gedaan naar vrijwilligerswerk, veilig wonen en antibioticaresistentie . Voor de resultaten van al onze panelonderzoeken, verwijzen we u graag naar de pagina over het panel

blockchain
Met een aantal GGD’en verkennen we de mogelijkheden om met behulp van blockchaintechnologie burgers controle te geven over hun eigen gezondheidsdata. Hoe ziet dat eruit? Bekijk de poster.
Datascience
We zijn volop bezig met het ontsluiten van databronnen en het combineren en visualiseren van data om de publieke gezondheid in West-Brabant nog beter te bewaken en ontwikkelingen te voorspellen. Van het project Vitale data Oosterhout zijn de eerste resultaten verschenen. Verder maken we voorspellende modellen voor de publieke gezondheid in West-Brabant. We werken hierin samen met de Jheronimous Academy of Data Science (JADS). Samen met de JADS werken we aan voorspellingen over zelfredzaamheid en over infectieziekten.
Persoonlijke gezondheidscheck

Het e-health instrument de Persoonlijke gezondheidscheck is in 2016 geïmplementeerd in vier gemeenten in de regio’s West-Brabant en Hart voor Brabant (Goirle, Oisterwijk, Oosterhout en Uden). Binnen de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Brabant voerden we een onderzoek uit naar de acceptatie van dit instrument door deelnemers en eerstelijns zorgprofessionals en de toegevoegde waarde ervan voor de monitoring publieke gezondheid. Voor meer informatie download hier de factsheet en de praktische handreiking voor gemeenten.