GGD West-Brabant
Geplaatst op: 03-02-2020 om 14:58 uur
Laatst gewijzigd op: 03-02-2020 om 15:17 uur

Training laaggeletterdheid huisartsenpraktijken Breda

De gemeente Breda organiseert in 2020 in samenwerking met St. Lezen en Schrijven, Het Taalhuis Breda en de GGD West-Brabant, een praktische scholing laaggeletterdheid voor medewerkers van huisartsenpraktijken in de gemeente Breda.

1 op de 6 volwassenen in Breda heeft moeite met moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. 48% in Nederland heeft moeite met de eigen regie over gezondheid, ziekte en zorg. De huisartsenpraktijk is laagdrempelig, maar mensen durven het niet altijd goed te zeggen als ze iets niet begrijpen.   

Laaggeletterde patiënten missen vaker afspraken, begrijpen minder van uitleg en instructie en nemen vaker hun medicijnen verkeerd in. Daardoor is uw zorg soms minder goed op maat dan u zou willen. Als doktersassistent, huisarts en praktijkondersteuner kunt u een verschil maken door laaggeletterdheid te herkennen en uw communicatie en praktijkinrichting hierop af te stemmen.  

Deze scholing is geaccrediteerd met 3 punten voor huisartsen (GAIA), praktijkondersteuners (V&VN, NVvPO) en doktersassistenten. (KABIZ -NVDA). Er zitten geen kosten verbonden aan de training.

Kijk voor data en programma in de flyer