GGD West-Brabant
Geplaatst op: 19-04-2016 om 16:31 uur
Laatst gewijzigd op: 24-12-2018 om 19:57 uur

Inspectie tattoo- of piercingshop

Hygiënisch werken is belangrijk in uw shop. Zo voorkomt u huidinfecties of besmettingen zoals hepatitis b of hiv. De GGD controleert en helpt u hier bij. Wij inspecteren uw onderneming op basis van de landelijke hygiënerichtlijnen. Bij een positieve uitkomst houdt u of krijgt u een vergunning.

Stuur uw vergunningaanvraag inclusief een kopie van uw bewijs van inschrijving (of een uittreksel) van de Kamer van Koophandel overeenkomend met de huidige situatie naar info@ggdwestbrabant.nl.

Lukt digitaal opsturen niet? Stuur de aanvraag dan per post naar:

GGD West‒Brabant
Afdeling Technische Hygiënezorg
Postbus 3024
5003 DA Tilburg

De GGD neemt vervolgens contact met u op voor een inspectie. Tijdens de inspectie moet u de handeling waarvoor u de vergunning aanvraagt op een cliënt voordoen. U moet er zelf voor zorgen dat er een cliënt aanwezig is.

Ik wil mijn vergunning verlengen of wijzigen

Alle vergunningen zijn drie jaar geldig. Zorg ervoor dat u acht weken voor het beëindigen van uw vergunning een nieuwe vergunning bij ons aanvraagt.

De nieuwe vergunning gaat in op de verloopdatum van de oude vergunning. Bent u te laat met uw aanvraag? Dan verloopt uw vergunning exact drie jaar na afgiftedatum. U mag uw werkzaamheden dan niet meer uitvoeren.

Wilt u melding doen van het wijzigen van uw locatie en/of materialen waarmee wordt gewerkt, neem dan contact op met het secretariaat van THZ op telefoonnummer  076-5282464.

Dit is mijn eerste aanvraag voor vergunning en inspectie
  • Zorg dat u vóór het aanvragen van de vergunning en inspectie voldoet aan de eis van veilig werken (artikel 6 van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen; dit leest u hieronder bij de landelijke hygienerichtlijnen).
  • Download de landelijke hygiënerichtlijnen en kijk welke op u van toepassing zijn.
  • Voer de werkzaamheden uit zoals deze in de richtlijnen omschreven staan.
  • Controleer of u aan alle eisen voldoet aan de hand van de checklist; 'tatoeëren', 'piercen' en 'het aanbrengen van cosmetische tatoeage of permanente make-up'.
Wat kost de inspectie?

De kosten verschillen, afhankelijk van de werkzaamheden in uw tattoo- of piercingshop.

Vanaf 01-01-2019 worden voorrijkosten per kwartier berekend.

Ik wil een vrijstelling aanvragen

Wilt u piercen en tatoeëren op tijdelijke, overdekte evenementen? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze leest u op het Meldingsformulier vrijstelling van de vergunningplicht van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen.

Aan een vrijstelling zijn kosten verbonden. Kijk in onze tarievenlijst voor de huidige tarieven.

Mail het ingevulde formulier naar info@ggdwestbrabant.nl. Wilt u het formulier liever per post versturen? Stuur het dan naar:

GGD West-Brabant
Afdeling Technische hygiënezorg
Postbus 3024
5003 DA Tilburg