GGD West-Brabant
Geplaatst op: 19-04-2016 om 16:31 uur
Laatst gewijzigd op: 29-05-2020 om 21:25 uur

Inspectie tattoo- of piercingshop

Hygiënisch werken is belangrijk in uw shop. Zo voorkomt u huidinfecties of besmettingen zoals hepatitis b of hiv. De GGD controleert en helpt u hier bij. Wij inspecteren uw onderneming op basis van de landelijke hygiënerichtlijnen. Bij een positieve uitkomst houdt u of krijgt u een vergunning.

Wilt u een vergunning aanvragen, vul dan het formulier vergunningsaanvraag in. 

De GGD neemt vervolgens contact met u op voor een inspectie. Tijdens de inspectie moet u de handeling waarvoor u de vergunning aanvraagt op een cliënt voordoen. U moet er zelf voor zorgen dat er een cliënt aanwezig is.

Ik wil mijn vergunning verlengen of wijzigen

Alle vergunningen zijn drie jaar geldig. Zorg ervoor dat u acht weken voor het beëindigen van uw vergunning een nieuwe vergunning bij ons aanvraagt.

De nieuwe vergunning gaat in op de verloopdatum van de oude vergunning. Bent u te laat met uw aanvraag? Dan verloopt uw vergunning exact drie jaar na afgiftedatum. U mag uw werkzaamheden dan niet meer uitvoeren.

Wilt u melding doen van het wijzigen van uw locatie en/of materialen waarmee wordt gewerkt, neem dan contact op met het secretariaat van THZ op telefoonnummer  076-5282088

Dit is mijn eerste aanvraag voor vergunning en inspectie
  • Zorg dat u vóór het aanvragen van de vergunning en inspectie voldoet aan de eis van veilig werken (artikel 6 van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen; dit leest u hieronder bij de landelijke hygienerichtlijnen).
  • Download de landelijke hygiënerichtlijnen en kijk welke op u van toepassing zijn.
  • Voer de werkzaamheden uit zoals deze in de richtlijnen omschreven staan.
  • Controleer of u aan alle eisen voldoet aan de hand van de checklist; 'tatoeëren', 'piercen' en 'het aanbrengen van cosmetische tatoeage of permanente make-up'.
Wat kost de inspectie?

De kosten verschillen, afhankelijk van de werkzaamheden in uw tattoo- of piercingshop.

Vanaf 01-01-2019 worden voorrijkosten per kwartier berekend.

Ik wil een vrijstelling aanvragen

Wilt u piercen en tatoeëren op tijdelijke, overdekte evenementen? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze leest u op het Meldingsformulier vrijstelling van de vergunningplicht van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen.

Aan een vrijstelling zijn kosten verbonden. Kijk in onze tarievenlijst voor de huidige tarieven.