GGD West-Brabant
Pierrette Schoon

Bijzondere verbindingen uit onverwachte hoek

Op een gewone vrijdagochtend kwam Herman het ziekenhuis uitlopen met een grote grijns op zijn gezicht. In zijn linkerhand een tas vol verbandmateriaal en papieren naar de spreekkamer van de GGD. “Motte mijn nou zien haha en dan denke ze da ik da allemaal ga doen, nou mooi nie! Die ontsteking is vaneiges gekomme en zal vaneiges ook weer weggaan!”

Lees meer
Rob van Aalsburg

De eikenprocessierups, We hebben ermee te dealen

Een spinnenweb waarachter een hoop slijmerige haartjes kronkelen. In een nest hechten ze zich vast aan de eikenboom. Wat is dat toch voor rups? Wat is het gevaar voor de gezondheid? Op welke manier is bestrijden effectief? Hoe werken we samen als de rups opduikt? En wat voor andere mogelijkheden zijn er om deze eikenprocesrups te bestrijden? Met al deze vragen gingen groenbeheerders, gemeenten en GGD’en vorig jaar aan de slag. Doel; samen zoveel mogelijk gezondheidsklachten voorkomen. Want de eikenprocessierups zorgt voor veel overlast in de zomer.

Lees meer
Arthur Rijkers

Echte oplossingen vind je in samenwerking met elkaar.Niet in je eentje achter een bureau.

5 jaar werk ik nu bij de GGD West-Brabant. Ik ben onderzoeker. Je verwacht misschien dat ik de hele dag achter een bureau gegevens aan verwerken ben. Maar vaak werk ik juist op de plek waar het zich allemaal afspeelt en praat ik met de mensen over wie het onderzoek gaat. Ik zoek steeds naar nieuwe manieren om resultaten van onderzoek in de praktijk te brengen. Een gemeente een stap verder helpen met hun – soms complexe - vraagstukken, dat is waar ik het voor doe.

Lees meer
Pierrette Schoon

Het Yes-gevoel van Pierrette

“Als ik iemand echt weer op weg heb kunnen helpen naar een gezonder en fijner leven. Dan denk ik YES!” Pierrette staat letterlijk elke dag op voor kwetsbaren; dak- en thuislozen in West-Brabant. Pierrette Schoon, verpleegkundige met passie.

Lees meer
Rob van Aalsburg

Zorgen over je gezondheid? Dan ben ik er!

Heeft een huis met schimmel invloed op mijn COPD? De gemeente wil een school bouwen langs de snelweg, is dat wel gezond? Knoeien met kwik kan dat kwaad? - Een paar voorbeelden van vragen die ik onderzoek en beantwoord. Deze vragen hebben allemaal te maken met milieu en gezondheid. Als arts kom ik graag in contact met mensen. Hun zorgen neem ik serieus.

Lees meer
Salomé Zweekhorst

Vrijwillig naar de cel

“Forensisch artsen, Politie, Justitie, we hebben elkaar nodig om iets te betekenen voor slachtoffers, nabestaanden en arrestanten. Met mijn team van forensisch artsen sta ik 24/7 klaar voor medische zorg.” Salome, forensisch arts en betrokken bij mensen en maatschappelijke problemen.

Lees meer
Arthur Rijkers

Kiezen met je hart of hoofd

Onze onderzoeker Arthur is geïnteresseerd in de keuzes die mensen maken. Zijn die keuzes rationeel? Meestal niet. Hoe komen keuzes dan wel tot stand? In zijn werk neem hij die achtergrond mee.

Lees meer
Martijn Stijntjes

De geurende mestzak in het Beekse landschap

Ons Team Gezondheid, Milieu en Veiligheid ontving een mailtje van de gemeente Hilvarenbeek. Bewoners maakten zich grote zorgen over een geurende mestzak in het landschap. Martijn gaat op onderzoek uit.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier uw naam en emailadres in als u een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.