GGD West-Brabant

17% van de volwassenen moeite met rondkomen

De decembermaand is weer aangebroken, een gezellige, maar vaak ook dure maand. Het feest van Sinterklaas, Kerstmis met een uitgebreid diner en oudejaarsavond met vuurwerk. Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend, en mensen die normaal gesproken maar net rondkomen, kunnen best tegen deze maand opzien. 

Voor 17% van de inwoners van 19 jaar en ouder in West-Brabant geldt dat zij moeite hebben met rondkomen. In Bergen op Zoom ligt dit percentage wat hoger, namelijk 20%. In Alphen-Chaam en Baarle-Nassau hebben de minste mensen moeite met rondkomen (resp. 11% en 12%).

Hoe staat het verder in Brabant op het gebied van armoede? Hoe is de verdeling van huishoudinkomen? En wat zijn gevolgen van geldgebrek?

Bekijk het in de cijfers van de maand op de Brabantscan

Naast gegevens over armoede, vind je hier cijfers over tal van gezondheidsthema’s.

Brabantscan

De Brabantscan geeft snel een beeld van de gezondheid en leefbaarheid in een bepaald gebied. Het laat goed zien wat de sterke punten zijn, en welke problemen er vooral spelen.