GGD West-Brabant
Geplaatst op: 21-07-2021 om 14:02 uur
Laatst gewijzigd op: 26-07-2021 om 17:24 uur

Zonder afspraak vaccineren bij prikbus in Breda-Noord

Inwoners van Breda die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen van 22 t/m 24 juli zonder afspraak een coronavaccinatie krijgen in een ‘prikbus’ van de GGD op het parkeerterrein van winkelcentrum Hoge Vucht.

Met deze stap gaat GGD West-Brabant over op maatwerk in de regio. Het verlaagt de drempel voor mensen die nog geen afspraak hebben gemaakt op een bestaande vaccinatielocatie. Bijvoorbeeld laaggeletterden of mensen die niet of slecht Nederlands spreken. Bewoners kunnen hier ook terecht met vragen aan artsen en verpleegkundigen van de GGD.

De bus is een aanvulling van de bestaande vaccinatielocaties, geen vervanging daarvan. Mensen met een bestaande vaccinatie-afspraak bij een reguliere locatie worden niet in de prikbus gevaccineerd. Ook niet wanneer je de afspraak (voor je tweede vaccinatie) hebt laten vervallen.

Tijden en locatie
De prikbus is aanwezig op donderdag 22 juli van 9.00 tot 20.00 uur en op vrijdag 23 en zaterdag 24 juli van 9.00 tot 18.00 uur. Iedereen vanaf 12 jaar zonder een geplande vaccinatie-afspraak is welkom. Locatie: het parkeerterrein bij winkelcentrum Hoge Vucht. 

Zonder afspraak, mét legitimatiebewijs
Wijkbewoners die zich in de bus willen laten vaccineren hoeven daar geen afspraak voor te maken. Wel is het nodig om een legitimatiebewijs te tonen. Daarmee kan de GGD zien of er al een afspraak voor vaccineren is gepland. Ben jij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs? Kom dan zonder. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Inwoners zonder afspraak worden in de prikbus gevaccineerd met Janssen of Pfizer. 

Priktour
GGD gaat met verschillende gemeenten in West-Brabant in gesprek over de invulling van maatwerk in de regio. Dit kan per locatie verschillend worden vormgegeven. Inwoners worden op de hoogte gehouden via deze website.