GGD West-Brabant
Geplaatst op: 03-06-2021 om 15:20 uur
Laatst gewijzigd op: 03-06-2021 om 15:25 uur

GGD testloketten Bergen op Zoom worden vaccinatieloketten

Nu het aantal testaanvragen flink afneemt, hebben we ook minder testcapaciteit nodig. Een gevolg hiervan is dat GGD West-Brabant per 9 juni de testloketten op de locatie aan de Wattweg in Bergen op Zoom sluit. In een paar dagen gaan we de loketten ombouwen naar vaccinatieloketten. Vanaf 14 juni aanstaande kunnen we gebruik maken van de extra vaccinatieloketten.

Uitbreiding vaccinatiecapaciteit

Met het opbouwen van de testloketten naar vaccinatieloketten breiden we in Bergen op Zoom uit van 9.800 prikken per week naar zo’n 14.000 per week. Met deze uitbreiding kunnen we de komende paar piekweken prima aan. In Bergen op Zoom kunnen mensen zeven dagen per week van 8.00 tot 16.00 uur terecht voor een vaccinatie. 

Testcapaciteit in de buurt

Het besluit dat de testloketten – in ieder geval voorlopig - verdwijnen in Bergen op Zoom is mede ingegeven door het feit dat er drie andere GGD-testlocaties in de buurt zijn. Een daarvan is in onze regio namelijk in Roosendaal op een kwartiertje rijden. De andere twee liggen in Zeeland: Goes en Sint Maartensdijk beiden op ongeveer een half uur rijden.