GGD West-Brabant
Geplaatst op: 02-06-2021 om 16:13 uur
Laatst gewijzigd op: 03-06-2021 om 15:26 uur

Afspraken Janssen vaccin

Op advies van de Gezondheidsraad heeft minister De Jonge besloten om de leeftijdsgroepen - die nu nog aan de beurt komen voor het maken van een afspraak - geen Janssen vaccin meer te geven.

Lees meer hierover op de website van GGDGHOR

Mocht je de komende weken een afspraak hebben staan voor een vaccinatie met het Janssen vaccin dan kun je je afspraak wijzigen. Hiervoor kun je bellen naar het landelijk callcenter. Het telefoonnummer staat in de afspraakbevestiging die je hebt ontvangen. Als je een nieuwe afspraak maakt dan word je ingepland voor een mRNA vaccin (Pfizer of Moderna). Op de vaccinatielocatie zelf is het niet mogelijk om een ander vaccin te krijgen. Dus het is nodig dat je dan de afspraak vooraf opnieuw maakt. Vanwege de drukte de komende weken, kan het zijn dat je iets langer moet wachten voordat je je eerste prik krijgt.

Het Janssen vaccin was al toegewezen aan de geboortejaren 1967, 1968 en 1976. Ben je in een van deze jaren geboren en had je je afspraak nog niet ingepland? Er worden vanaf vandaag geen nieuwe afspraken voor vaccinatie met het vaccin van Janssen meer gepland. Je kunt een afspraak maken voor vaccinatie met een mRNA vaccin.