GGD West-Brabant
Geplaatst op: 18-02-2021 om 16:39 uur
Laatst gewijzigd op: 19-02-2021 om 16:17 uur

GGD West-Brabant bereidt opening nieuwe vaccinatielocaties voor

GGD West-Brabant is druk bezig met de voorbereidingen voor het moment dat er voldoende vaccins beschikbaar komen. Verspreid over de regio West-Brabant komen er vanaf begin april vier locaties bij, deze gaan open zodra er voldoende vaccins beschikbaar zijn.

Deze priklocaties komen in Roosendaal en Almkerk,  in Breda komt een XL locatie in Breepark en in de gemeente Halderberge wordt een priklocatie ingericht op Breda International Airport, ook wel bekend als vliegveld Seppe.  

Hiermee zorgt de GGD West-Brabant voor een spreiding van locaties over het werkgebied zodat de reistijd voor een prik maximaal 30 minuten bedraagt. Om deze grote klus te kunnen klaren is efficiëntie nodig, daarom richten we grote locaties in. De GGD West-Brabant zet in op een mix van locaties. Zo is er een variatie in capaciteit: waardoor we straks tussen de 4.000 en 8.000 prikken per dag kunnen zetten. 
Ook in openingstijden komt er variatie. De huidige locaties in Breda en Bergen op Zoom zijn van 08:00 tot 20:00 uur geopend. In Breepark kan, als dat echt noodzakelijk is, 24 uur per dag gevaccineerd worden. 

Bij voldoende beschikbaarheid van vaccins streven we ernaar om straks in Nederland 1 miljoen prikken per week te zetten. In West-Brabant staat dat gelijk aan 6.400 prikken per dag. De GGD is dan ook voorbereid om extra te kunnen vaccineren op het moment dat er onverwacht meer vaccin geleverd wordt.

Om deze historische klus te klaren werkt de GGD West-Brabant samen met verschillende partijen, zowel binnen als buiten de zorg.