GGD West-Brabant
Geplaatst op: 08-12-2020 om 17:19 uur
Laatst gewijzigd op: 17-12-2020 om 14:26 uur

GGD Thuisteam’ test je thuis op COVID-19

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat iemand écht niet in staat is om zelf naar een testlocatie te komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die bedlegerig zijn en thuiszorg ontvangen of voor mensen met mentale/ gedragsproblemen. Om ook hén snel en vakkundig te kunnen testen komt het GGD thuisteam bij hen thuis. De medewerkers van het GGD thuisteam werken in opdracht van GGD West-Brabant. Het GGD thuisteam is onderdeel van een landelijke samenwerking met Roamler/Fundis en GGD GHOR Nederland om de regionale GGD-en hierin te ondersteunen.
Hoe gaat het in z’n werk?
Als je COVID-19 gerelateerde klachten hebt, bel je het landelijke coronatest afsprakennummer (0800-1202). Je geeft dan aan wat jouw situatie is. Zij zorgen dat jouw verzoek om thuis getest te worden bij GGD West-Brabant terecht komt. Wij bepalen dan of in jouw geval een testafname thuis echt nodig/noodzakelijk is. Als dat het geval is, brengen wij je in contact met het callcenter van het GGD Thuisteam. Daar wordt de afspraak voor je ingepland. Het team probeert je nog dezelfde dag thuis te bezoeken voor de testafname. 

Het GGD Thuisteam
Het GGD Thuisteam gaat altijd in tweetallen op pad, zijn uitgebreid getraind en werken naadloos samen met GGD West-Brabant. Zij dragen altijd een identiteitskaart bij zich, die zij jou tonen bij aankomst. Zo niet: vráág ernaar! Als je twijfelt, bel dan met  085-0785810.
Het thuisteam trekt beschermende kleding aan zodra zij bij jou in de woning zijn. Zij trekken deze aan in een andere ruimte dan waar je bent. Na het afnemen van de test en vóór vertrek doen zij deze kleding weer uit. Vervolgens zorgen zij ervoor dat het testmateriaal bij het laboratorium afgeleverd wordt. Je wordt vanzelf op de hoogte gebracht van de testuitslag.