GGD West-Brabant
Geplaatst op: 14-10-2020 om 10:07 uur
Laatst gewijzigd op: 14-10-2020 om 11:22 uur

GGD West-Brabant implementeert corona-sneltest

De corona-sneltest die door het Amphia Ziekenhuis en Microvida samen met de GGD West-Brabant de afgelopen weken werd onderzocht op betrouwbaarheid, gaat door naar de volgende ronde. De sneltest op basis van antigenen werkt goed genoeg om te gaan gebruiken als Covid-19-test.

Vanaf woensdag 14 oktober wordt de praktische toepasbaarheid verder getest in de corona testlocatie bij Amphia Langendijk in Breda.

Wij vragen aan een deel van de bezoekers van deze teststraat of ze een extra test willen laten afnemen. Net als bij de nu gebruikte PCR-test wordt met een wattenstaafje wat vocht uit de neus en keel afgenomen.

Dit verandert in deze fase nog niets aan de snelheid en de manier waarop u de uitslag krijgt. Wij streven ernaar om u binnen 48 uur te voorzien van uw testuitslag. Bij een positieve uitslag wordt u gebeld door de GGD West-Brabant. Een negatieve uitslag zie u online (met Digi-D) of u krijgt hierover een telefoontjes van het landelijk call center.