GGD West-Brabant
Geplaatst op: 11-09-2020 om 10:47 uur
Laatst gewijzigd op: 11-09-2020 om 11:04 uur

Meldpunt Onbegrijpelijke Zaken in Breda

Eén op de 6 mensen heeft moeite met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. We willen graag dat al deze mensen het durven te zeggen als ze iets niet begrijpen. Want als je weet wát er niet wordt begrepen, kun je zaken eenvoudiger maken. Daarom hebben verschillende Bredase organisaties de handen ineen geslagen. Een maand lang richten zij een meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken in.

Inwoners kunnen onbegrijpelijke zaken melden bij speciale meldpunt helpers, telefonisch of via internet. Hiermee sluit Breda aan bij de Nationale Week van Lezen en Schrijven, die op 7 september start. Zaterdag 5 september om 11.30 uur wordt het ‘Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken’ geopend bij de Bredase friettent FER. Die is voor deze gelegenheid speciaal omgebouwd tot Huh? Wat bedoelt u? meldpunt. Taalambassadeurs van het Taalpanel geven hier het startsein om Breda eenvoudig te maken. Dit doen zij namens 12 organisaties.

In de kliko ermee

Het meldpuntteam gaat die dagen de stad in met knalgele Huh? Wat bedoelt u? kliko ’s. Iedere Bredanaar kan hier terecht met elke onbegrijpelijke zaak die men wil melden. Onduidelijke folders, ingewikkelde brieven en formulieren, alles gaat in de kliko. Ook moeilijke gesprekken met organisaties kun je er melden. Dit melden kan ook digitaal via www.huhwatbedoeltu.nl/breda

Wil je liever bellen? Dat kan met het telefoonteam van Zorg voor elkaar Breda via 076 - 525 15 15. Het digitale en telefonische Meldpunt voor onbegrijpelijke Zaken is heel september geopend.
De actie met de Huh? Wat bedoelt u? kliko’s is gedurende de Nationale Week van Lezen en Schrijven van 5 tot en met 9 september te vinden in de stad.

Campagne Huh? Wat bedoelt u?

Het meldpunt onbegrijpelijke zaken is onderdeel van de campagne Huh? Wat bedoelt u?. Een initiatief van Bredase organisaties op het gebied van zorg, welzijn en maatschappelijke
dienstverlening. De uitkomsten van de actie worden gebruikt als startpunt van concrete acties om Breda eenvoudig te maken.