GGD West-Brabant
Geplaatst op: 29-05-2020 om 21:21 uur
Laatst gewijzigd op: 29-05-2020 om 21:23 uur

Intimiteit en Corona

Samen kunnen we ervoor zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Belangrijke regels hierbij zijn dat we 1,5 meter afstand van elkaar houden en vaak onze handen wassen. Zo voorkomen we dat veel meer mensen ziek worden en sterven. Maar wat betekent dit voor intimiteit en seks?
Met je vaste partner kun je seks hebben of intiem zijn. Je bent sowieso dicht bij elkaar. Je hebt dan niet meer kans op corona als je seks hebt. Intiem zijn of seks met anderen (bijvoorbeeld knuffelen) kun je beter niet doen. Je hebt dan kans dat je corona krijgt of doorgeeft.

Maar wat als je single bent en intussen enorme ‘huidhonger’ hebt? Of als je ontzettend veel zin hebt in een (seks)date? Het is logisch dat je lichamelijk contact wilt hebben. Het lukt dan ook niet iedereen om zich altijd aan de afstandsregels te houden. Het is wel extra belangrijk dat je bij intimiteit en seks het risico op corona zo klein mogelijk houdt. Zodat jij jezelf en je omgeving zoveel mogelijk beschermt tegen het virus.

Op de website van Soa Aids Nederland lees je hoe je de kans dat je het coronavirus krijgt of doorgeeft zo klein mogelijk houdt bij intimiteit en seks.