GGD West-Brabant
Geplaatst op: 12-03-2020 om 13:39 uur
Laatst gewijzigd op: 14-07-2020 om 10:01 uur

Wel of niet naar afspraak bij de GGD?

In verband met het coronavirus gelden maatregelen om verspreiding van het virus verder te voorkomen. Heb je een afspraak bij de GGD, lees dan hieronder wanneer de afspraak niet door kan gaan en hoe je deze eventueel kunt verzetten.

Wel of niet naar afspraak bij de GGD?

Heb je last van één of meer van de volgende klachten?

  • verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn;
  • hoesten;
  • benauwdheid;
  • verhoging of koorts;
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Kom dan niet naar de afspraak bij de GGD en zeg deze af.

Kinderen jongeren dan 6 jaar met neusverkoudheid weer welkom
Kinderen die nog niet naar school gaan, of naar groep 1 of 2 van de basisschool (meestal betreft dit kinderen jonger dan 6 jaar) met enkel een neusverkoudheid zijn vanaf heden weer welkom zijn op onze GGD locaties, tenzij zij een volwassen gezinslid hebben met klachten passend bij COVID-19 of door de GGD zijn aangemerkt als contact van een patiënt met bevestigde COVID-19. Uiteraard mag de begeleider zelf geen klachten hebben.

Afspraak afzeggen

Wilt u de afspraak afzeggen, bel dan een van onderstaande nummers.

  • Jeugdgezondheidszorg: 076 528 2051
  • Reisvaccinaties: 0900 8222467
  • Seksuele gezondheid: 0900 3696969
  • Tuberculosebestrijding: tbcbreda@ggdwestbrabant.nl

Bovenstaande nummers zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.00-17.00 uur.

Geen gezondheidsklachten, dan kan de afspraak doorgaan

Heb je geen gezondheidsklachten, dan kan de afspraak doorgaan.
Houd er wel rekening mee dat er tijdens een spreekuur maximaal 1 begeleider (per kind) mee naar binnen mag. Ook bij een afspraak bij jeugdgezondheidszorg mogen eventuele broertjes en zusjes niet mee naar binnen.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Of heeft u vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het RIVM via 0800 1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Of bel met onze GGD 088 368 68 58.