GGD West-Brabant
Geplaatst op: 30-11-2018 om 11:03 uur
Laatst gewijzigd op: 30-11-2018 om 11:39 uur

Te weinig vaccins DTP/BMR tijdens groepsvaccinaties 28 november

Op woensdag 28 november stonden voor de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht (in Bergen op Zoom) en de gemeente Breda (bij de GGD in Breda) groepsvaccinaties gepland voor de DTP- en BMR-prik. Helaas zijn de vaccins hiervoor niet geleverd. Daardoor hebben wij ouders/verzorgers en kinderen moeten teleurstellen, omdat we de prik niet konden geven. Het spijt ons oprecht dat men voor niets is gekomen en op de locatie mogelijk geen heldere informatie van ons heeft gekregen.

Door de onrust en drukte die ontstond op de locaties in Bergen op Zoom en Breda, hebben wij niet de juiste omgeving kunnen bieden waar wij als professionele organisatie waarde aan hechten. In dit bericht leggen wij uit hoe dit kon gebeuren en waar en wanneer de kinderen terecht kunnen om de prikken alsnog te krijgen.

Hoe kan het dat er geen vaccin geleverd is?

Voor geplande vaccinaties worden de vaccins een uur van tevoren geleverd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit heeft te maken met de strenge kwaliteitseisen die gesteld worden aan het bewaren en vervoeren van vaccins. Vaccins moeten namelijk de juiste temperatuur houden. Het RIVM is hiervoor verantwoordelijk. Door een miscommunicatie met het RIVM heeft geen levering plaatsgevonden.

Om toch kinderen te vaccineren, hebben wij vanuit onze eigen locaties de beschikbare voorraad naar de Bergen op Zoom en Breda laten komen. Helaas was deze voorraad niet voldoende om iedereen een vaccinatie te geven.

Waar en wanneer kunnen ouders/verzorgers en kinderen nu terecht om de prikken alsnog te krijgen?

De ouders/verzorgers van de kinderen die op 28 november geen vaccinatie hebben gekregen, ontvangen van ons een brief met een uitnodiging op een andere datum.

Kinderen uit de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht worden uitgenodigd om op woensdag 12 december tussen 14.00 en 17.00 uur in Sporthal Gageldonk, Gagelboslaan 160 in Bergen op Zoom alsnog de vaccinaties te komen halen.

Kinderen uit de gemeente Breda worden uitgenodigd om op woensdag 12 december tussen 13.45 en 16.30 uur bij de GGD, Doornboslaan 225-227 in Breda alsnog de vaccinaties te komen halen.

In het oproepschema staan de overige data en locaties waar zij ook terecht kunnen.