GGD West-Brabant
Geplaatst op: 17-08-2018 om 11:11 uur
Laatst gewijzigd op: 17-08-2018 om 11:24 uur

Bestrijding Tijgermug in Etten-Leur

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gestart met de bestrijding van de Aziatische tijgermug in Etten-Leur. Op 13 augustus 2018 zijn tijdens een inspectie de Aziatische tijgermuggen aangetroffen. De vondsten waren op het terrein van een bedrijf dat handelt in gebruikte banden.

Waarom de tijgermug bestrijden?

De Aziatische tijgermug is in Nederland ongewenst omdat de mug infectieziekten kan overdragen. In Nederland is dit nog niet voorgekomen en die kans is ook heel klein. Door de mug zo snel mogelijk te bestrijden, voorkomt de NVWA dat de Aziatische tijgermug zich in Nederland vestigt.

Lopen de omwonenden en werknemers risico's?

Nee, zij lopen geen risico. Inspecteurs van de NVWA informeren omwonenden en werknemers voordat het bestrijdingsmiddel wordt ingezet. Als voorzorgsmaatregel moeten bewoners en hun huisdieren 1 uur na aanbrengen binnen blijven. De bestrijding loopt door tot het einde van het muggenseizoen (begin oktober).

Meer informatie

Lees meer over de Aziatische tijgermug op de website van de NVWA of het RIVM.

Heeft u gezondheidsvragen?
Bel dan met de GGD, afdeling Infectieziektebestrijding op telefoonnummer 076 - 528 28 94.

Heeft u andere vragen?
Bel dan met de NVWA op 0900-0388.