GGD West-Brabant
Geplaatst op: 09-07-2018 om 15:26 uur
Laatst gewijzigd op: 09-07-2018 om 16:27 uur

Aangepast advies hepatitis A-vaccin kinderen

Er is in Nederland een tekort aan het losse hepatitis A-vaccin voor kinderen. Reist u met kinderen naar een land waar hepatitis A voorkomt? Dan kan uw kind volgens een aangepast advies* gewoon gevaccineerd worden. Een afspraak kunt u gemakkelijk online maken via www.ggdreisvaccinaties.nl.

Het aangepaste advies voor hepatitis A-vaccinatie

  • Een vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit een serie van twee prikken. Na één vaccinatie is uw kind minimaal 1 jaar beschermd, en hoogstwaarschijnlijk 3 jaar. Daarom adviseren we tijdelijk geen tweede vaccinatie als de eerste vaccinatie korter dan 3 jaar geleden is gegeven.
  • Is uw kind niet eerder gevaccineerd tegen hepatitis A of langer dan 3 jaar geleden en reist het naar een land waar hepatitis A voorkomt? Dan adviseren we het gecombineerde hepatitis A- en B- vaccin. Dit vaccin is wel verkrijgbaar. Dit advies geldt ook als uw kind al gevaccineerd is tegen hepatitis B.
  • Het is belangrijk om uw kind vaak de handen te laten wassen op reis. Droog de handen aan de lucht of aan een wegwerphanddoekje. Bekijk de reistips voor meer hygiënetips.

Naar verwachting is het hepatitis A-vaccin eind augustus 2018 weer normaal verkrijgbaar in Nederland.

Wilt u meer weten over hepatitis A? Bekijk dan onze website GGDReisvaccinaties.

Voor meer informatie kunt u mailen naar reizigersadvisering@ggdwestbrabant.nl 

* Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)