GGD West-Brabant
Geplaatst op: 07-11-2017 om 17:52 uur
Laatst gewijzigd op: 28-11-2017 om 12:00 uur

30 uur data challenge: Public Health Hack Breda 2017

Hoe kunnen we beter en anders met ruimtelijke informatie in relatie tot gezondheid werken? Ga jij aan de slag om binnen 30 uur de data challenge van de Gemeente Breda, Waterschap Brabantse Delta en de GGD West-Brabant te beantwoorden? Van vrijdag 15 december 9.00 uur tot zaterdag 16 december 14.00 uur in Electron Breda. Aanmelden kan tot 1 december aanstaande.

De Public Health Hack 2017 is de afsluiter van de Week van de Publieke Gezondheid 2017. Victor Lamme, hoogleraar en hersenonderzoeker en auteur van het boek WAAROM? geeft de aftrap: "Hoe kun je mensen werkelijk aanzetten tot ander gedrag?". Na de kick-off ga je met jouw team aan de slag met een van de vier challenges. In ongeveer 30 uur willen we dat jij op een creatieve manier problemen gaat oplossen en tot leven brengt via werkende prototypes. Alles wordt geregeld. Eten, drinken en muziek. En we sluiten af met een toffe finale!

Challenges

De organiserende partijen stellen datasets en experts beschikbaar. De teams gaan aan de slag met 4 challenges:

  • Make less noise: hoe beperk je geluidsoverlast en de impact daarvan op leefbaarheid en gezondheid in een stad vol geluid? 
  • Lonely wolves: hoe ziet de openbare ruimte eruit waarin mensen zich minder eenzaam voelen/zijn?
  • Into space man: design de gezonde buitenruimte van de toekomst. Hoe ziet die eruit (in data/verhaal/beeld)
  • I’m feeling hot, hot, hot: de binnenstad van Breda is op een warme dag minstens 8 graden celsius warmer dan het buitengebied van Breda. Hoe houden we de oververhitte binnenstad leefbaar en gezond?

Doe mee! Meld je aan voor 1 december aanstaande

Ben jij developer, designer, ontwerper, datafreak, vormgever, denker, bouwer, en wil jij je met een gaaf team 2 dagen vastbijten in een challenge en kans makenop 1500 euro? Doe dan mee! Mail je deelname en vermeld bij je aanmelding wat jou zo uniek maakt. Je hoort voor 1 december of je geselecteerd bent. 

Vrijdag 15 december 09.00 tot zaterdag 16 december 14.00 uur
Locatie: Electron, Speelhuislaan 173, Breda