GGD West-Brabant
Nieuws
Geplaatst op: 19-05-2017 om 15:16 uur
Laatst gewijzigd op: 19-05-2017 om 15:19 uur

Plezier op school voor a.s. brugklassers

Ik werd gepest, maar tijdens Plezier op School heb ik geleerd “Ik laat mij niet pesten”.

De overgang naar het voortgezet onderwijs kan extra moeilijk zijn voor kinderen die op de basisschool zijn gepest of andere problemen hebben in de omgang met leeftijdgenoten, zoals angstig of onhandig in contact, weinig vrienden of onvoldoende weerbaarheid.

Tijdens de training oefenen de kinderen vaardigheden om de sociale omgang soepeler te laten verlopen; zij leren negatieve (niet-helpende) gedachten om te buigen in helpende gedachten en zich sociaal vaardiger te gedragen.

Het maken van een goede start op de nieuwe middelbare school is erg belangrijk om te voorkomen dat deze problemen zich op de nieuwe school herhalen.

De trainingen zijn op 21 en 22 augustus (Breda en Roosendaal) en 24 en 25 augustus (Oudenbosch). Er zijn nog plaatsen beschikbaar!

Aanmelding en informatie

U kunt uw kind aanmelden door vóór 1 juli een mailtje te sturen naar plezieropschool@ggdwestbrabant.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Voor vragen kunt u contact opnemen met 076 528 20 00.