GGD West-Brabant
Nieuws
Geplaatst op: 07-11-2016 om 14:53 uur
Laatst gewijzigd op: 11-11-2016 om 16:08 uur

Nederland en Vlaanderen binden strijd aan met antibioticaresistentie

Met het ambitieuze programma 'i-4-1-Health' gaan onder andere medewerkers in de zorg en dierhouderij samenwerken om infectieziekten te voorkomen en antibioticaresistentie te beheersen en te bestrijden.

Afgelopen week gaf het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland groen licht aan het ambitieuze ‘i-4-1-Health’ project. Het project brengt medewerkers in de zorg, publieke gezondheidssectoren en de dierhouderij van 26 Vlaamse en Nederlandse ziekenhuizen, publieke gezondheidsdiensten, kennisinstellingen en bedrijven in stelling om innovatieve tools te ontwikkelen om infectieziekten te voorkomen en antibioticaresistentie te beheersen en bestrijden. 

Aan dit landgrensoverschrijdend samenwerkingsproject doen ook mee:

  • de teams Infectieziektebestrijding en Hygiënezorg van de GGD Hart voor Brabant;
  • samen met de andere GGD’en in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg (voor de komende 3 jaar);
  • en het Vlaams agentschap zorg en gezondheid.

Jan Kluytmans van het Amphia ziekenhuis Breda leidt het project, dat resistentie bij gezonde burgers, patiënten en de varkens- en pluimveesector inzichtelijk wil maken en netwerken wil opbouwen voor kennisdeling en uniformeren van beleid.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het project en de samenwerking met de GGD West-Brabant? Dan kun u contact opnemen met Esther Lodder (tel. 076- 528 23 56 of mail e.lodder@ggdwestbrabant.nl) of Stijn Raven (tel. 076 - 528 21 14 of mail s.raven@ggdwestbrabant.nl).