GGD West-Brabant
Geplaatst op: 30-05-2016 om 09:29 uur
Laatst gewijzigd op: 23-03-2021 om 08:18 uur

HPV-vaccinatie

Vanwege corona-maatregelen is deze prikronde anders dan normaal en is het helaas niet mogelijk om op een andere datum, tijd of locatie te komen. Onze medewerkers doen er alles aan om je veilig te prikken. We vragen je om met maximaal 1 begeleider te komen op het tijdstip dat is aangegeven in de brief. Kun je nu niet komen, dan ontvang je automatisch een nieuwe uitnodiging in het najaar.

Let op: het dragen van een mondkapje is ook op onze vaccinatielocatie verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. 


Blijf thuis bij verkoudheidsklachten

Heb jij of heeft je begeleider milde verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of lichte hoest)? Of heb jij of iemand uit je gezin koorts, benauwdheidsklachten of corona, of is in quarantaine? Dan mag je helaas niet komen.

Mag ik op een andere locatie of tijdstip komen?
Dit is vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. We vragen je om je aan de dag en tijd te houden die in de brief staat. Kom je deze ronde niet, dan ontvang je automatisch een nieuwe uitnodiging in het najaar.

Welke maatregelen hebben jullie genomen om veilig te prikken?
Onze medewerkers doen er alles aan om je veilig te prikken. Waar mogelijk wordt 1,5 meter afstand bewaard en zieke medewerkers zijn thuis. Daarnaast hebben we de volgende maatregelen genomen:

  • we roepen minder kinderen tegelijkertijd op,
  • er zijn afgezette wachtrijen met 1,5 meter afstand
  • er wordt toezicht gehouden op desinfectie, het dragen van mondkapjes en het houden van 1,5 meter afstand.

Ben ik na de prik extra vatbaar voor het Corona-virus?
Nee, jouw weerstand is na de prikken niet verminderd.

Ik ben de oproepkaart en/of het vaccinatiebewijs kwijt, wat moet ik doen?
Neem je legitimatiebewijs mee. Dan kunnen wij een vervangende oproepkaart en/of vaccinatiebewijs voor je uitschrijven. Heb je géén legitimatiebewijs bij, dan kunnen wij je niet vaccineren.

Ik word binnen 2 dagen voor of na de vaccinatie geopereerd? Moet de HPV prik uitgesteld worden?
Neem hiervoor contact op via rvp@ggdwestbrabant.nl.

Ik ben nog geen 18 jaar en niet geprikt tegen HPV, kan dat alsnog?
Je mag starten tot je 18e verjaardag. Stuur een mail met je naam en geboortedatum naar rvp@ggdwestbrabant.nl, zodat wij je kunnen uitnodigen voor deze prik.

Ik ben geboren in 2007 en heb nu geen uitnodiging ontvangen. Klopt dat?
Als je in november of december 2020 je eerste HPV-vaccinatie hebt gehad, ontvang je nu inderdaad geen uitnodiging. De tussentijd is te kort om nu al je tweede HPV-vaccinatie te mogen krijgen. In het najaar ontvang je automatisch de uitnodiging voor de tweede HPV-vaccinatie. Hiervoor hoef je geen contact met ons op te nemen.

18 jaar en ouder
Als je 18 jaar of ouder bent kun je je laten vaccineren via ons vaccinatiecentrum. De kosten voor de vaccins zijn dan voor eigen rekening.

Heb je nog vragen?
Bel ons dan via  076 528 20 51. Wij helpen je graag verder.