GGD West-Brabant
Geplaatst op: 21-03-2016 om 17:18 uur
Laatst gewijzigd op: 20-07-2016 om 13:07 uur

soa en Sense

De GGD heeft spreekuren Seksuele Gezondheid voor al je vragen over liefde en seks. Ben jij jonger dan 25 jaar en wil je een deskundige spreken? Maak een afspraak en kom bij ons langs, 0900 369 69 69.

Chatten, mailen of informatie lezen kan ook, ga hiervoor naar sense.info. De website voor al jouw vragen over liefde en seks.

Soa-test nodig?

Wil jij een afspraak maken voor een soa-test? Dan kun je ons bellen via 0900 369 69 69.

Hiv: PEP

Heb jij mogelijk risico gelopen op hiv? Dan zijn er medicijnen (PEP) om het risico te verkleinen. De PEP-kuur heb je nodig binnen 72 uur, hoe sneller, hoe beter. Bel direct de GGD via 0900 369 69 69. Als wij gesloten zijn, neem dan direct contact op met de huisartsenpost of uw huisarts.

Bij welke locaties kan ik terecht?

Voor een afspraak kun je terecht bij

de GGD in Breda

de GGD in Bergen op Zoom (Halsteren)

de GGD in Roosendaal

Liever een thuistest?

Wil je liever gebruik maken van een thuistest? Dat kan als je in de regio West-Brabant woont. Het pakket voor de thuistest is gratis op te halen in Breda. Hiervoor moet je een vragenlijst invullen. De persoonlijke informatie die je ons geeft behandelen wij vertrouwelijk. Na het invullen van de vragenlijst krijg je de thuistest mee.

Hoe werkt de thuistest?

Wij testen op chlamydia en gonorroe. Bij mannen uit urine en bij vrouwen uit een uitstrijkje. Je stuurt het testmateriaal in de bijgeleverde retourbox zelf op naar het laboratorium. De uitslag kun je binnen 48 uur online opvragen. Is een behandeling nodig, dan ga je naar de GGD of huisarts.

Lees voor gebruik de hele bijsluiter zorgvuldig door.

Wanneer kom je in aanmerking voor de thuistest?

  1. Als je jonger dan 25 jaar bent
  2. Als je geen klachten hebt
  3. Als je wel of niet gewaarschuwd bent voor chlamydia of gonorroe
  4. Als je laatste sekscontact zonder condoom langer dan twee weken geleden is geweest
  5. Als je man bent en geen seks hebt met mannen
  6. Als je bent geboren in Nederland
  7. Als je geen geld hebt ontvangen voor seks

Kom je in aanmerking? Haal dan een testpakket af bij de receptie van de GGD West-Brabant in Breda. Dit kan op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Denk je aan je legitimatie voor de leeftijd-check? Er zal niets worden genoteerd!

Let op: je kan maar 1 keer per half jaar een thuistest ophalen.

Belangrijk:

  • Ben je een man: vraag om testpakket 1.
  • Ben je een vrouw zonder anale contacten: vraag om testpakket 2.
  • Ben je een vrouw met anale contacten: vraag om testpakket 2 én 3.
Meisjesbesnijdenis
Op ons Sense-spreekuur komen meisjes of vrouwen die vragen stellen over besnijdenis of hun eigen ervaringen delen. Een besnijdenis meemaken kan een traumatische ervaring zijn. Blijf er niet mee zitten, praat erover. Maak een afspraak via 0900 369 69 69.
Ben jij een sekswerker?
Bescherm jezelf en laat je regelmatig testen op soa’s en hiv. Ook kun je je gratis laten vaccineren tegen hepatitis B. Maak een afspraak via 0900 369 69 69.

Je bent ook welkom op het inloopspreekuur ‘Als sex je werk is’ iedere dinsdag van 11.00 - 12.30 uur. Je kunt binnenlopen, zonder afspraak, tot 12.30 uur bij de GGD in Breda, Doornboslaan 225-227.