GGD West-Brabant
Geplaatst op: 04-01-2021 om 15:16 uur
Laatst gewijzigd op: 05-01-2021 om 14:39 uur

coronavaccinatie voor personen van 18 tot 60 jaar

Inwoners van Nederland die tussen de 18 en 60 jaar zijn, geen medische indicatie hebben en ook niet in de zorg werken, komen als laatste aan de beurt voor een vaccinatie.

De volgorde van vaccineren is door de overheid bepaald. Meer informatie over deze volgorde vind je in de Roadmap vaccinatiestrategie 

De verwachting is dat de GGD-en vanaf april/mei deze grote groep gaan vaccineren, afhankelijk van het moment waarop er voldoende vaccins beschikbaar komen. Op het moment dat het zover is, ontvang je een uitnodiging. Vaccinatie is altijd jouw eigen keuze. Het vaccin wordt gratis beschikbaar gesteld, er zijn voor jou geen kosten aan verbonden. 

We kunnen ons voorstellen dat je al heel veel vragen hebt over de vaccinatie, zoals over de veiligheid van het vaccin.

Ik wil nu al een afspraak maken voor het halen van een prik. Kan dat?
Nee, dat kan nu nog niet. Zodra je aan de beurt bent, krijg je vanzelf via de post een uitnodiging voor het maken van een afspraak met daarbij een telefoonnummer dat je kunt bellen. 
Ben ik verplicht om een coronavaccin te halen?
Vaccinatie is altijd jouw eigen keuze. Het vaccin wordt gratis beschikbaar gesteld, er zijn voor jou geen kosten aan verbonden
Op welke locatie kan ik terecht voor het halen van een prik?

Momenteel kun je als inwoner tussen 18 en 60 jaar nog nergens terecht voor het coronavaccin. Zodra deze groep aan de beurt is, krijg je te horen welke locaties beschikbaar zijn. GGD West-Brabant heeft nu nog maar één vaccinatielocatie. De komende maanden breiden we uit naar meerdere locaties in de regio.