GGD West-Brabant
Geplaatst op: 04-01-2021 om 15:16 uur
Laatst gewijzigd op: 21-04-2021 om 16:16 uur

coronavaccinatie voor personen van 18 tot 60 jaar

Inwoners van Nederland die tussen de 18 en 60 jaar zijn, kunnen allemaal bij de GGD terecht voor een prik. Eerst komen de mensen uit deze groep met medische indicatie aan de beurt, daarna iedereen zonder medische indicatie.

De volgorde van vaccineren is door de overheid bepaald. Meer informatie over deze volgorde vind je in de planning vaccinatiestrategie

Mensen met medische indicatie
Het gaat om zo’n 1 miljoen mensen die jaarlijks ook, via hun huisarts, de griepprik ontvangen en tussen de 18-60 jaar oud zijn. De huisarts stuurt deze mensen een uitnodiging op naam. De verwachting is dat de eerste mensen uit deze doelgroep in de eerste week van mei 2021 een uitnodigingsbrief krijgt. Vervolgens kunnen ze bij de GGD een vaccinatie-afspraak maken.  De uitnodigingen zullen in delen verstuurd worden. Deze groep wordt uitgenodigd en gevaccineerd van oud naar jong.

Deze groep krijgt bij de GGD het BioNTech/Pfizer of Moderna-vaccin.

Mensen zonder medische indicatie
Deze groep Nederlanders is de grootste. Zodra deze groep aan de beurt is, krijgen ze de uitnodiging via het RIVM. Op basis van de beschikbare vaccins verwachten we dat dit vanaf medio mei/ eind mei zal zijn. Ook hier geldt dat de groep wordt uitgenodigd en gevaccineerd van oud naar jong. 

Deze groep krijgt bij de GGD het BioNTech/Pfizer, het Moderna-vaccin of een eventueel ander vaccin zodra dit voor de GGD beschikbaar komt. 

Vaccinatie is altijd jouw eigen keuze. Het vaccin wordt gratis beschikbaar gesteld, er zijn voor jou geen kosten aan verbonden. 

We kunnen ons voorstellen dat je al heel veel vragen hebt over de vaccinatie, zoals over de veiligheid van het vaccin.

Ik wil nu al een afspraak maken voor het halen van een prik. Kan dat?
Nee, dat kan nu nog niet. Zodra je aan de beurt bent, krijg je vanzelf via de post een uitnodiging voor het maken van een afspraak met daarbij een telefoonnummer dat je kunt bellen. 
Ben ik verplicht om een coronavaccin te halen?
Vaccinatie is altijd jouw eigen keuze. Het vaccin wordt gratis beschikbaar gesteld, er zijn voor jou geen kosten aan verbonden
Op welke locatie kan ik terecht voor het halen van een prik?

Momenteel kun je als inwoner tussen 18 en 60 jaar nog nergens terecht voor het coronavaccin. Zodra deze groep aan de beurt is, krijg je te horen welke locaties beschikbaar zijn. GGD West-Brabant heeft nu nog maar twee vaccinatielocaties. De komende maanden breiden we uit naar vier locaties in de regio.