GGD West-Brabant
Geplaatst op: 04-01-2021 om 13:30 uur
Laatst gewijzigd op: 05-01-2021 om 14:39 uur

coronavaccinatie voor thuiswonende 60-plussers

De groep thuiswonende ouderen tussen 60 en 75 jaar komt vanaf maart aan de beurt voor het krijgen van een coronavaccin. Dit heeft de landelijke overheid zo bepaalt.

De volgorde van vaccineren is door de overheid bepaald. Meer informatie over deze volgorde vind je in de Roadmap vaccinatiestrategie 

Ouderen die zelf goed naar een locatie kunnen komen, kunnen tegen die tijd terecht bij een van de vaccinatielocaties van de GGD. Ouderen die minder mobiel zijn of ouder dan 75 jaar zijn, krijgen de prik via de huisarts. Het is nu nog niet mogelijk om een afspraak te maken voor de vaccinatie. Zodra je aan de beurt bent, krijg je vanzelf een uitnodiging thuisgestuurd.

We kunnen ons voorstellen dat je al heel veel vragen hebt over de vaccinatie, zoals over de veiligheid van het vaccin.

Ik wil nu al een afspraak maken voor het halen van een prik. Kan dat?
Nee, dat kan nu nog niet. Zodra je aan de beurt bent, krijg je vanzelf via de post een uitnodiging voor het maken van een afspraak met daarbij een telefoonnummer dat je kunt bellen.  
Ben ik verplicht om een coronavaccin te halen?
Vaccinatie is altijd jouw eigen keuze. Het vaccin wordt gratis beschikbaar gesteld, er zijn voor jou geen kosten aan verbonden
Op welke locatie kan ik terecht voor het halen van een prik?

Momenteel kun je als thuiswonende ouderen vanaf 60 jaar nog nergens terecht voor het coronavaccin. Zodra deze groep aan de beurt is, krijg je te horen welke locaties beschikbaar zijn. GGD West-Brabant heeft nu nog maar een vaccinatielocatie. De komende maanden breiden we uit naar meerdere locaties in de regio. Ouderen die minder mobiel zijn of ouder dan 75 jaar zijn, krijgen de prik via de huisarts.

Moet ik bij de GGD zijn voor het halen van een prik?
Ouderen die zelf goed naar een locatie kunnen komen, kunnen tegen die tijd terecht bij een van de vaccinatielocaties van de GGD. Welke locaties dit zijn, maken we later bekend. Ouderen die minder mobiel zijn of ouder dan 75 jaar zijn, krijgen de prik via de huisarts.