GGD West-Brabant
Geplaatst op: 30-03-2021 om 19:55 uur
Laatst gewijzigd op: 25-05-2021 om 15:42 uur

Coronavaccinatie voor Nederlanders met een Belgische huisarts

In de grensgemeenten in West-Brabant wonen mensen met een Belgische huisarts. Zij ontvangen geen uitnodiging voor de coronavaccinatie van hun huisarts. Daarom kunnen West Brabanders met een Belgische huisarts een coronavaccinatie halen op de vaccinatielocaties van de GGD. De voorwaarde is dat je onder de huidige vaccinatiedoelgroep valt. De vaccinatie is gratis. Je beslist zelf of je de vaccinatie haalt.

Het gaat op dit moment om de mensen die behoren tot de volgende doelgroep:

  • Mensen geboren tussen 1956 en 1960;
  • Mensen die normaal gesproken in aanmerking komen voor een jaarlijkse griepprik bij de Belgische huisarts en het geboortejaar is nog aan de beurt voor een vaccinatie

Hoe maak je een afspraak?

Val je onder de bovengenoemde doelgroep en heb je een Belgische huisarts? Bel dan met 085-0785855 om je afspraak te maken (bereikbaar maandag tot en met zondag van 08:00-17:00 uur). Houd je Burgerservicenummer bij de hand. Als je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je per e-mail een afspraakbevestiging.

Je krijgt twee keer een vaccinatie met een mRNA-vaccin (BionTech/Pfizer of Moderna). Als je belt krijg je gelijk een afspraak voor de eerste en tweede vaccinatie.

Gezondheidsverklaring

Het is belangrijk dat je deze gezondheidsverklaring  doorleest en ingevuld meeneemt naar de vaccinatielocatie. Op de locatie zijn geprinte formulieren beschikbaar indien je het formulier thuis niet kunt printen.

Registratie van je gegevens

Als je een afspraak maakt, worden je persoonsgegevens en het soort vaccin dat je krijgt, geregistreerd in het systeem van de GGD. Daarnaast vraagt de GGD of je vaccinatiegegevens doorgegeven mogen worden aan het RIVM. In het document ‘Toestemming voor landelijke registratie’  lees je hier meer over. Omdat je geen Nederlandse huisarts hebt, kunnen wij de vaccinatieregistratie bij je huisarts niet automatisch voor je doen. Wil je je vaccinatie bekend maken bij je huisarts? Dan kun je dit met behulp van je vaccinatieregistratiebewijs zelf doorgeven. Het doorgeven van de informatie is geheel vrijwillig. Je keuze staat los van het krijgen van de vaccinatie.

Meer weten?

Heb je vragen of zoek je meer informatie? Kijk op de website coronavaccinatie.nl of bel naar  0800-1351.