GGD West-Brabant
Katja van Mook

Rouw en verdriet na een incident: hoe helpt de GGD?

Wat begon als een gewone donderdag, 20 september 2018, eindigde als een bijzondere en verdrietige dag. Deze donderdag werd de hulp van de GGD ingeschakeld als coördinator Psychosociale Hulpverlening na een ongeluk met dodelijke slachtoffers in Oss. In deze blog vertelt Katja van Mook, PSHi coördinator, hoe de hulpverlening vanuit de GGD tot stand kwam en welk verschil deze hulpverleners konden maken.

Lees meer
Pierrette Schoon

Ook als je alleen loopt, loop je niet altijd alleen.

Als het enigszins lukt rent Pierrette 3 wekelijks. Die 5 kilometer gebruikt zij om haar hoofd leeg te maken: "Wat ik allemaal op een dag zie, hoor, ruik en voel kan soms doorsijpelen naar mijn privé leven. Soms blijven gedachten de kop op steken en lukt het niet goed om het van mij af te schudden."

Lees meer
Noor Pleging

NIX18 ook voor scholen

Ik geloof in de kracht van samenwerken, elkaar steunen en helpen, dezelfde boodschap geven, en het gesprek aan gaan met de NIX18 generatie! Graag vertel ik je meer over de trainingen en ondersteuning die wij als GGD aanbieden aan scholen.

Lees meer
Inge van Zundert

De wereld kleurt roze: van ‘fisten’ tot angst voor HIV

In mijn vorige blogs heb ik vooral aandacht besteed aan één onderdeel van mijn werk, namelijk Sense. Sense is er speciaal voor jongeren tot 25 jaar voor al hun vragen op het gebied van seks, relaties en soa. Maar naast dit onderdeel gebeurt er ook nog een heleboel meer tijdens mijn werk als verpleegkundige seksuele gezondheid. Vandaag neem ik jullie graag mee in de wereld van mannen die seks hebben met mannen (MSM).

Lees meer
Yvon Dieks

Help, Rookrobot verstopt !

Wat als je een punt wil maken tijdens je voorlichting over roken.. en je punt valt in het water? Yvon Dieks schrijft over haar ervaring in het geven van voorlichting aan brugklassers over alcohol en roken.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

De eerste 1000 dagen

Hoorde jij al eens van de eerste 1000 dagen? Ik tot voor kort nog niet en zeker niet 21 jaar geleden. De eerste 1000 dagen zijn de dagen vanaf de conceptie tot de tweede verjaardag. De eerste 1000 dagen zijn volop in het nieuws. De minister schreef er een advies over. Maar waarom?

Lees meer
Danielle Oorsprong

Kennis delen = bruggen bouwen en pictogrammen maken

Danielle popelt om de resultaten van ons onderzoek openbaar te maken, maar ze zijn nog net niet klaar. Ondertussen ging Danielle in gesprek met organisatoren en deelnemers van modder- en obstakelruns en discussieerden met collega-professionals over hoe je de veiligheid van het parcours test en hoe we deelnemers informeren.

Lees meer
Noor Pleging

NIX18, óók bij de voetbal

Aan het begin van het jaar krijg ik een berichtje van de burgemeester van Aalburg. Nou krijg ik niet dagelijks berichtjes van deze ‘burgervader’ maar omdat hij ook portefeuillehouder Volksgezondheid is, benadert hij mij om de strijd aan te gaan tegen verleidingen zoals alcohol en drugs.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier uw naam en emailadres in als u een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.