GGD West-Brabant

Blog

Yvon Dieks

Help, Rookrobot verstopt !

Wat als je een punt wil maken tijdens je voorlichting over roken.. en je punt valt in het water? Yvon Dieks schrijft over haar ervaring in het geven van voorlichting aan brugklassers over alcohol en roken.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

De eerste 1000 dagen

Hoorde jij al eens van de eerste 1000 dagen? Ik tot voor kort nog niet en zeker niet 21 jaar geleden. De eerste 1000 dagen zijn de dagen vanaf de conceptie tot de tweede verjaardag. De eerste 1000 dagen zijn volop in het nieuws. De minister schreef er een advies over. Maar waarom?

Lees meer
Danielle Oorsprong

Kennis delen = bruggen bouwen en pictogrammen maken

Danielle popelt om de resultaten van ons onderzoek openbaar te maken, maar ze zijn nog net niet klaar. Ondertussen ging Danielle in gesprek met organisatoren en deelnemers van modder- en obstakelruns en discussieerden met collega-professionals over hoe je de veiligheid van het parcours test en hoe we deelnemers informeren.

Lees meer
Noor Pleging

NIX18, óók bij de voetbal

Aan het begin van het jaar krijg ik een berichtje van de burgemeester van Aalburg. Nou krijg ik niet dagelijks berichtjes van deze ‘burgervader’ maar omdat hij ook portefeuillehouder Volksgezondheid is, benadert hij mij om de strijd aan te gaan tegen verleidingen zoals alcohol en drugs.

Lees meer
Pierrette Schoon

Soms kan ik alleen een douche en een treinkaartje bieden

Pierrette ontdekt dat een man een slaapplek vond in het park. Ze gaat met hem in gesprek en worstelt met het perspectief dat ze hem bieden kan.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

Het bureau, het consultatiebureau

Het bureau, het consultatiebureau.. een bezoekje aan de GGD. Betuttelend? Of een plek voor een prettig gesprek? Jeugdverpleegkundige Anne-Katrien hoopt dat laatste.

Lees meer
Inge van Zundert

Help mijn penis is te klein

Stel je voor… Je hebt een dringende vraag. En niet zomaar een vraag. Nee, een vraag over seks! Als ik terug denk aan mijn eigen tienerjaren had ik een grote mond over dit onderwerp, maar inhoudelijke vragen stellen dat deed ik niet. Ik kan me nog herinneren dat ik in de brugklas een hele week mezelf heb afgevraagd wat beffen betekende omdat klasgenoten hier steeds woordspelingen over maakte. Ik durfde de vraag niet te stellen. Bang dat ik uitgelachen werd.

Lees meer
Pierrette Schoon

Zorgen op straat met digitale hulpmiddelen

Naast mijn gebruikelijke EHBO-tasje om zorg op straat te verlenen, ben ik nu ook bepakt en bezakt met toffe E-Health gadgets! Ik ga ermee proef draaien om te zien of het een verrijking is in mijn werk.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier uw naam en emailadres in als u een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.