GGD West-Brabant
Pierrette Schoon in spreekkamer

Het Yes-gevoel van Pierrette

Eens in de zoveel tijd heb je een yes-gevoel. Alles klopt dan gewoon. Je helpt iemand weer helemaal op weg naar een beter leven. Henk was zo iemand die ik uit een ellendige rit haalde. Met tranen in zijn ogen gaf hij mij een knuffel en een dikke zoen. YES!

Als sociaal verpleegkundige houd ik elke maandag een medisch spreekuur bij het dak- en thuislozencentrum. Henk zie ik drentelen in de wachtkamer. Hij kijkt mijn kamer binnen maar is duidelijk nog aan het bedenken of hij naar binnen zal gaan of niet. Ik sta bij de deur en nodig hem uit binnen te komen. Met een lach zeg ik: “Zo erg zal het toch niet zijn, je moet eens weten wat ik allemaal tegenkom.” “Het is gratis hoor, geen regels, wel koffie”, probeer ik hem gerust te stellen.

Pijn

Henk heeft een heleboel pijn. Een bezoek aan een arts kan hij niet meer uitstellen. Dat deed hij al jaren. Ik kijk in zijn mond, want Henk verrekt van de kiespijn. Ai, ik moet me inhouden…. die geur! Ik zie een fikse ontsteking, het pus komt uit een gat achterin zijn mond.

Hup de auto in, ik breng je even

Ik breng Henk meteen met de auto naar de tandarts, want die kies die moet eruit! Gelukkig was Henk wel verzekerd maar een huisarts had hij niet. Henk kreeg de zorg die hij nodig had en binnen enkele weken was hij pijnvrij. Ik hield contact met Henk, tijdens het spreekuur en via de app. Ik herinnerde hem aan zijn afspraken in het ziekenhuis.

Een nieuwe Henk

Henk was sinds een aantal jaren thuisloos. Hij logeerde bij vrienden of kennissen maar had geen vast adres. Hij is – net als jij en ik – niet gewend aan de straat. Toen de medische problemen van Henk waren opgelost, klaarde ook zijn hoofd weer op. En binnen 6 weken had ik een nieuwe stralende Henk voor me. “Ik heb werk gevonden”, appte Henk mij. Hij ging werken bij een schoonmaakbedrijf. Een paar weken later vertelde hij mij: “Ik heb een vrouw leren kennen op mijn werk. Ik ben VERLIEFD.” Ik was blij voor Henk maar merkte dat ik mij toch wel wat zorgen maakte. Ik was opgelucht toen ik Henk samen met haar tegenkwam en zag wat een positieve invloed zij had op Henk.

Sprookjes bestaan!

Gelukkig was het echte liefde. Henk mocht al snel bij zijn nieuwe liefde gaan wonen en vond een nieuw thuis.

 

Om privacyredenen is de naam in dit artikel veranderd.

Plaats reactie

  • Wat een heerlijk gevoel moet het zijn om iemand zo te kunnen helpen Pierette! Goed werk!!!

    Gepost door: Annefien op 18-03-2019 om 08:22
  • Leuk Pierrette!

    Gepost door: Irene op 12-03-2019 om 09:52
Pierrette Schoon
Pierrette Schoon

Ik ben Pierrette Schoon en werk als sociaal verpleegkundige bij de GGD. Ik sta klaar voor kwetsbare mensen die (tijdelijk) extra zorg nodig hebben. Ik deel graag mijn ervaringen want iedereen verdient de juiste zorg. BIG-nr. 99014498630.

Plaatsingsdatum
12-03-2019, 09:34
Categorieën
  • Werken bij de GGD