GGD West-Brabant
Sense voor al je vragen over seks

Het is gewoon maar groente en fruit

Meloenen, bananen en aubergines. Niets mis mee zou je zeggen. Groente en fruit, producten die goed passen binnen een gezonde levensstijl. Een uitgangspunt waar de GGD ook voor staat.

 

Dirty mind?!

En stel nou, dat je bananen gaat versieren met paarse glitters, aubergines gaat omringen met roze donuts of meloenen gaat voorzien van een Blur. Voel je de dirty mind al komen? Heel goed! Ik heb het hier natuurlijk niet over groente en fruit, maar ik heb het over onze nieuwe Sense posters. Sense is voor jongeren die vragen hebben over seksualiteit. In samenwerking met een jongerencommunicatie bureau hebben we nieuwe Sense posters laten ontwikkelen in de hoop om meer jongeren te bereiken. En ze zijn een hit! Heb jij ze al gespot?

Het is gewoon maar groente en fruit!

Bepaalde ‘oudere’ mensen onder ons schrikken soms nog wat van de nieuwe posters. Ze zijn op het randje of aanstootgevend. Ook gek als je bedenkt dat we in een maatschappij leven waar we vaak omringd worden met seks(beelden). Zegt het mogelijk iets over je eigen dirty mind setting? Uiteindelijk blijven het gewoon stukken groente en fruit...

Sense: voor al je vragen over seks

In mijn vorige blog vertelde ik vol enthousiasme dat ik net gestart was als verpleegkundige seksuele gezondheid binnen de GGD. Ik ben sinds kort ook begonnen met de Sense opleiding. Zo kan ik met meer gedegen kennis jongeren helpen op het gebied van seksuele disfuncties of vragen over het thema seksualiteit. En veel vragen zijn er! Ben je benieuwd welke vragen ik allemaal tegenkom? In mijn volgende blog lees je meer!

 

Plaats reactie

 • Hoi Inge,

  Hoe zouden wij aan deze originele posters kunnen komen voor in de klas?
  (Het is voor het vak Biologie in de onderbouw bij het thema sexuele voorlichting.)

  gr, Wendy
  wvx@youscope.nl

  Gepost door: Poster voor in de klas op 23-09-2018 om 18:21
Inge van Zundert
Inge van Zundert

Ik ben Inge, 31 jaar oud, sociaal verpleegkundige seksuele gezondheid. Verder ben ik: een verzot fan van healty food (ja ook chiazaden enzo!), mijn kat Pim, heb ik een grote liefde voor Afrika en reizen, boksen, festivalletjes en creëer ik kunstwerken met acrylverf.

Plaatsingsdatum
20-11-2017, 17:21