GGD West-Brabant

Blog

Danielle Oorsprong

Klaar voor de start van de modder- en obstakelruns?

Het seizoen van modder- en obstakelruns is weer begonnen! Je kunt de weg niet op zonder een reclamebord te zien met sportende mensen onherkenbaar door de modder. Als sporter word ik daar enthousiast van. Ik ben gek op een sportieve uitdaging; ben graag buiten en mijn moeder zal beamen dat een beetje modder me nog nooit heeft tegengehouden (sorry mam).

Lees meer
Els Aerts

Dagje mee op de TBC

Op 24 maart is het Wereld Stop Tuberculosedag. Tuberculose (TBC) komt in Nederland nog steeds voor. De laatste jaren zelfs een beetje meer! TBC de wereld uit helpen, ook de missie van Els Aerts, medewerkster op de afdeling TBC-bestrijding. Loop je een dagje mee ‘op de TBC’?

Lees meer

Niemand is heilig

Liesbeth Schrover is functionaris gezondheid, voorlichting en opvoeding. Zij zet zich dagelijks in voor de gezondheid van senioren. "De leukste baan van de wereld", zegt zij hier zelf over.

Lees meer

Seks, seks en nog meer seks!

Anale seks, neuken, chlamydia, pus uit de penis… Het vliegt allemaal over de tafel. En mijn gezicht blijft geheel in de plooi. Inge van Zundert neemt je mee in haar ervaringen als Soa-verpleegkundige (in-opleiding). Dit is haar eerste blog.

Lees meer

Vertrouwen winnen in de eigen taal

Officieel heet mijn functie ‘voorlichter Eigen Taal en Cultuur’, maar in mijn dagelijkse werk ben ik ook maatschappelijk werker, wegwijzer en vertrouwenspersoon. Voor de Turkse vrouwen verzorg ik in het werkgebied van de GGD onder andere voorlichtingsbijeenkomsten over – het voorkomen van – diabetes. Omdat ik 25 jaar geleden zelf vanuit Turkije in Nederland kwam wonen, kan ik me snel en goed verplaatsen in de belevingswereld van deze en andere vrouwen die uit een andere cultuur hun weg moeten vinden in Nederland.

Lees meer

‘Olifanten-drug’ met reden een harddrug

Volgens geruchten is GHB sterk genoeg om een olifant mee plat te leggen. Het is een zeer verslavende harddrug, die soms zelfs levensgevaarlijk is. In eerste instantie kwam GHB vooral voor in het uitgaansleven in de grote steden. De laatste jaren lijkt het gebruik buiten de Randstad onder jongeren en jongvolwassenen toe te nemen. Zo ook in het werkgebied van GGD West-Brabant. Vorig jaar vroeg de gemeente Rucphen ons in dat kader een kortdurend onderzoek uit te voeren naar de kansen en mogelijkheden om GHB-gebruik te voorkomen.

Lees meer

Onbekend = zeker niet onbemind

Het is alweer even geleden dat twee van mijn collega’s voor een groep van 50 politici en inwoners van de gemeente Roosendaal stonden. Tijdens deze bijeenkomst – Zorgen om Morgen – vertelde zij over de rol en taak van de GGD als vangnet voor kwetsbare burgers. “We wisten helemaal niet van het bestaan van het Meldpunt Zorg & Overlast. Wat goed dat jullie er zijn!”

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier uw naam en emailadres in als u een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.