GGD West-Brabant

Blog

Anne Katrien Ausems

Het bureau, het consultatiebureau

Het bureau, het consultatiebureau.. een bezoekje aan de GGD. Betuttelend? Of een plek voor een prettig gesprek? Jeugdverpleegkundige Anne-Katrien hoopt dat laatste.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

Er was eens een groeiboekje

Het is nog donker buiten als ik de computer in mijn werkkamer opstart en de vaccinaties voor de ochtend klaar leg. Ik probeer me te concentreren op de lange lijst mails, maar word afgeleid door het geklets van een bijna 4-jarige peuter op de gang.

Lees meer

Help mijn penis is te klein

Stel je voor… Je hebt een dringende vraag. En niet zomaar een vraag. Nee, een vraag over seks! Als ik terug denk aan mijn eigen tienerjaren had ik een grote mond over dit onderwerp, maar inhoudelijke vragen stellen dat deed ik niet. Ik kan me nog herinneren dat ik in de brugklas een hele week mezelf heb afgevraagd wat beffen betekende omdat klasgenoten hier steeds woordspelingen over maakte. Ik durfde de vraag niet te stellen. Bang dat ik uitgelachen werd.

Lees meer

Zorgen op straat met digitale hulpmiddelen

Naast mijn gebruikelijke EHBO-tasje om zorg op straat te verlenen, ben ik nu ook bepakt en bezakt met toffe E-Health gadgets! Ik ga ermee proef draaien om te zien of het een verrijking is in mijn werk.

Lees meer
Danielle Oorsprong

Eén jaar lang modderhappen en kopje onder

Winter is coming. Op een paar fanatiekelingen na heeft iedereen zijn modderschoenen ingeruild voor een paar warme pantoffels. Dat geldt ook voor ons. Het afgelopen seizoen hebben we 17 modder- en obstakelruns bezocht. We hebben de sfeer geproefd, toiletten bekeken, met onze voeten door de modder gesjouwd, gespeurd naar mogelijkheden om handen te wassen en foto’s gemaakt van alles wat we wilden weten. Daarna hebben we vragen gesteld en antwoorden gekregen: van organisatoren en ruim 2600 deelnemers. Kortom: we hebben data verzameld.

Lees meer

Seks is een wonder!

In mijn vorige blog vertelde ik over de nieuwe Sense-posters. Daarmee willen we Sense meer bekend maken bij jongeren. Sense is er voor jongeren die vragen hebben over seks. Ik ben sinds kort begonnen met de Sense opleiding. Jongeren mogen aan mij ALLES vragen over seks. En ik leer en leer en leer…

Lees meer
Anne Katrien Ausems

Over werkdruk en nieuwe kansen

Vanuit het verpleegkundig werkveld wordt er veel geschreven over de enorme administratieve belasting voor verpleegkundigen. Twitter staat er vol mee. De term verpleegkundige is nog nooit zo vaak gevallen in het regeerakkoord dan voorheen. Hoe zit dat bij jeugdverpleegkundigen? Over werkdruk en nieuwe kansen.

Lees meer

Het is gewoon maar groente en fruit

Meloenen, bananen en aubergines. Niets mis mee zou je zeggen. Groente en fruit, producten die goed passen binnen een gezonde levensstijl. Een uitgangspunt waar de GGD ook voor staat.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier uw naam en emailadres in als u een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.