GGD West-Brabant

Blog

Anne Katrien Ausems

Over werkdruk en nieuwe kansen

Vanuit het verpleegkundig werkveld wordt er veel geschreven over de enorme administratieve belasting voor verpleegkundigen. Twitter staat er vol mee. De term verpleegkundige is nog nooit zo vaak gevallen in het regeerakkoord dan voorheen. Werkdruk: ook voor jeugdverpleegkundigen?

Lees meer

Het is gewoon maar groente en fruit

Meloenen, bananen en aubergines. Niets mis mee zou je zeggen. Groente en fruit, producten die goed passen binnen een gezonde levensstijl. Een uitgangspunt waar de GGD ook voor staat.

Lees meer

Wanneer doe je het goed?

Eten? Tuurlijk eet ik, wat denk je nou! “Ik laat iedere week 10 brooyen bezorgen en die zijn aan het eind van de week allemaal op. Enne vlees eet ik ook, zo’n rookworst snij ik in stukskes daar doe ik ook een week mee. Ja en groenten? Da’s voor konijnen daar doe ik niet aan mee. Fruit? Da lus ik nie…”

Lees meer
Charlotte van Ham-Castenmiller

Ik heb het je nu al 100x gevraagd…. schoenen aan, want we moeten NU naar school!

Herkenbaar!?!? Bij veel ouders waar ik thuis kom wel… De drukte van de vroege ochtend; aankleden, ontbijten, tanden poetsen, spullen pakken, schoenen en jas aan en hup…in de auto of op de fiets… Voor mij ook totaal herkenbaar, want soms is het een hele chaos om ze op tijd op school te krijgen.

Lees meer
Yvon Dieks

Heeft u een voorlichting nodig?

‘Yvon, wat doe jij eigenlijk de hele dag als GVO-medewerker?’ Tja, de functienaam zegt het eigenlijk al: Ik doe van alles op het gebied van Gezondheid, Voorlichting en Opvoeding (GVO). Maar zelfs met mijn onofficiële titel medewerker gezondheidsbevordering wordt nog niet duidelijk hoe ik mijn dagen vul. Samenvattend: voorkomen dat er gezondheidsproblemen ontstaan en een gezonde leefstijl promoten bij alle doelgroepen.

Lees meer
Anne Katrien Ausems

De jeugdverpleegkundige dat ben ik!

Gisteren kwam een peuter van 3 ½ jaar mijn spreekkamer binnen. Moeder gaf het kindje de opdracht om “ de dokter” een hand te geven. Verlegen en mij niet aankijkend reikte hij mij de hand. Het eerste contact was gelegd. Moeder vertelde dat haar zoon het consultatiebureau wel heel spannend vond. Maar gelukkig was het ijs snel gebroken en konden we met het onderzoek beginnen.

Lees meer

Achter de voordeur

Ik ben Pierrette Schoon en werk als sociaal verpleegkundige bij de GGD. Ik sta klaar voor kwetsbare mensen die (tijdelijk) extra zorg nodig hebben. Ik deel graag mijn ervaringen want iedereen verdient de juiste zorg. Ik bel aan, de deurbel ziet zwart. De voordeur is behoorlijk versleten. Een vriendelijk ogende mevrouw met vervuilde kleding opent de deur. De geur die meekomt naar buiten is nauwelijks te verdragen.

Lees meer
Danielle Oorsprong

Met mijn voeten in de modder viel mijn plan in het water

Ons team Infectieziekten doet onderzoek naar gezondheidsklachten na survival-, modder- en obstakelruns. We kijken op locatie hoe het terrein en het parcours eruit zien. Achteraf vragen we deelnemers of ze gezondheidsklachten hebben gekregen, zoals blessures of (buik)griep. We vragen ook of ze de faciliteiten gebruikt hebben, bijvoorbeeld de toiletten. Zo leren we hoe vaak deelnemers klachten krijgen en wat hierop van invloed is. Helaas kan ik nu ook uit eigen ervaring spreken.

Lees meer

Aanmelden voor updates

Vul hier uw naam en emailadres in als u een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwe blog post geplaatst is.