GGD West-Brabant
Geplaatst op: 21-01-2019 om 15:13 uur
Laatst gewijzigd op: 11-02-2019 om 10:08 uur

Reizigerszorg

Elke dag ontvangen wij reizigers die voor hun reis naar het buitenland een advies en vaccinatie nodig hebben. Ook mensen die vanwege hun beroep vaccinaties nodig hebben kunnen bij ons terecht.

Wij zetten ons in om deze reizigers en mensen die voor het werk een vaccinatie nodig hebben zo goed mogelijk voor te lichten en te vaccineren Dat doen we met zorg. Om goed te adviseren hebben we informatie van je nodig.

Hieronder vind je onze privacy regels en wat je in ieder geval moet weten over wat we met je gegevens doen. Het gaat per slot van rekening om je privacy, en daar mag wat ons betreft geen onduidelijkheid over bestaan.

Welke gegevens verzamelen wij over u?
Het team reizigersadvisering / beroepsgroepen-vaccinaties van de GGD West-Brabant adviseert en vaccineert iedereen die bij ons op het spreekuur komt. Om goed te kunnen adviseren hebben we informatie van je nodig. Bij het maken van een afspraak en tijdens een consult worden enkele persoonsgegevens opgeslagen, zoals naam, adres, geboortedatum en contactgegevens zoals telefoonnummer en email-adres. Deze gegevens worden nagekeken wanneer jij je aanmeldt bij onze receptie. Omdat de GGD een zorginstelling is zijn wij verplicht uw BSN-nummer te registreren.
Waarom verzamelen we deze gegevens over u?

Je krijgt, na het maken van een afspraak bij de GGD, een vragenlijst via de mail doorgestuurd. Hierin wordt gevraagd naar de huidige gezondheidssituatie. Deze gegevens hebben we nodig om zeker te weten dat je de vaccinaties of medicijnen die je voor je reis of je beroep nodig hebt wel mag krijgen.

Ons doel is de (toekomstige) reizigers en bepaalde beroepsgroepen te informeren, adviseren en te vaccineren.

Worden deze gegevens met anderen gedeeld?

Voor het consult en vaccinaties/recept moet u direct na afloop van het consult per PIN betalen bij onze receptie. U ontvangt uw factuur per mail. Afhankelijk van uw zorgverzekering kunt u de kosten eventueel daar declareren. Voor de beroepsgroepenvaccinatie is doorgaans afgesproken dat de rekening naar het bedrijf wordt gestuurd.

Hoe lang bewaren we deze gegevens?

Alle gegevens worden genoteerd in een (digitaal) dossier. De maximale termijn voor bewaring is 15 jaar. Je mag altijd vragen om je eigen dossier in te zien.