GGD West-Brabant
Geplaatst op: 31-03-2016 om 15:52 uur
Laatst gewijzigd op: 03-06-2016 om 11:30 uur

privacy

De GGD West-Brabant en Stichting Jeugdgezondheidszorg West-Brabant respecteren de privacy van onze klanten en bezoekers aan deze website. Persoonlijke informatie die u aan ons geeft behandelen wij vertrouwelijk. Hieronder leest u hoe wij uw informatie beveiligen.

Hoe beveiligt de GGD persoonlijke inormatie op deze website?

Onze website is beveiligd via een SSL verbinding. Dat betekent dat informatie die wordt verstuurd van website naar bezoeker en andersom wordt gecodeerd. U herkent een SSL verbinding in de adresbalk van onze website aan de s na https://. Daarnaast hanteren wij de protocollen zoals vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens.

Voor onze online diensten maken we gebruik van cookies. Bekijk voor meer informatie ons Cookiebeleid.

 

Hoe gaat de GGD om met mijn informatie?

Soms vragen wij onze klanten om persoonlijke gegevens, zoals naam, adres, of telefoonnummer. Deze persoonlijke informatie komt in een dossier, samen met andere gegevens die de GGD West-Brabant van u heeft. De Nederlandse wet eist dat duidelijk is met welk doel wij die gegevens verwerken. We moeten ze ook goed beveiligen. De persoonlijke informatie die u ons geeft behandelen wij vertrouwelijk.

Wij bewaren uw persoonsgegevens volgens de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens.  Ook voldoen onze digitale patiëntendossiers aan de eisen die zijn vastgelegd in de Wet op de Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). Als er sprake is van uitwisseling van patiëntgegevens, volgen wij de wet BSN in de zorg.

Tenslotte geeft de Nederlandse wet rechten aan degene van wie de persoonsgegevens zijn. U heeft dan ook het recht om uw dossier in te zien.    

 

Wie kan er bij mijn dossier?
Alleen medewerkers van de GGD West-Brabant die de gegevens nodig hebben voor de zorg aan u of aan uw kind, kunnen bij uw gegevens. Ook moet er een geldige reden zijn voor hen om de gegevens in te zien. Het invoeren van nieuwe uitslagen in een dossier of moeten nagaan of u onze GGD eerder bezocht geldt als geldige reden.
Hoe beveiligt de GGD informatie uit digitale vragenlijsten?

Voor een aantal gezondheidsonderzoeken maakt de GGD West-Brabant gebruik van digitale vragenlijsten:

  1. bij het uitvoeren van de gezondheidsmonitor en 
  2. bij het persoonsgebonden gezondheidsonderzoek van leerlingen in de tweede klas voortgezet onderwijs.

De wijze waarop wij de privacy waarborgen in ons onderzoek verschilt. Hieronder verwijzen wij u naar de betreffende pagina met toelichting:

Kan ik mijn dossier opvragen?

Wilt u uw dossier inzien? Of wilt u het dossier van uw kind inzien? Lees meer op onze pagina: Dossier opvragen

Heeft u vragen?

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Stel u vraag dan via onderstaand formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.